egy blogban

2014. július 19.

minden van, minden, ami jó. Most például lesz itt egy recept, ami jajjdenagyon, különlegessége, hogy a Göcseji Falumúzeum Nemzetek Asztala rendezvényéről való, mégpedig a német résztvevők speciális desszertje. Nálunk sem ismeretlen, sőt.

Túrótorta

Tészta:
15 dkg            liszt
½ teáskanál     sütőpor
6,5 dgr            cukor
1                      kis tojás
6,5 dkg           margarin
Az összetevőket gyúrótésztává kell alakítani, majd ezzel egy zsírral bekent és liszttel megszórt kerek (26 cm átmérőjű) tepsit kibélelni és egy kicsi szélt körben kialakítani.A tésztát 20-25 percig 180-190 fokon tanácsos sütni.

A bevonathoz:
50 dkg            túró
12,5 dkg         cukor
1                      vaníliás cukor
1 narancs leve
1 citrom leve
1 cs. ill. 1 lap   zselantin
170 ml             víz vagy fehér bor
250 ml             tejszín
Reszelt mandula ízlés szerint

A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancs- és citromlevet alaposan össze kell keverni.

További teendők: 
A zselatint a felmelegített vízben ill. fehérborban feloldani. 
A mandulát és zselatint a túrós massza alá keverni. 
A kemény habbá vert tejszínt alákeverni.
A tésztalapra simítani és két órát a hűtőben hagyni kihűlni. 
Manduladarabokkal és meggyel vagy csokireszelékkel és meggyel díszíteni.

... ábrándos tekintettel, az életet nagyon szeretve elfogyasztani. Jó étvágyat!  :)