Aludj máskor!

2018. április 24.

Képgaléria

Az elmúlt héten szinte minden a diákokról szólt. Hangos rigmusok, vidám kacajok, dobszó, lelkes énekszó hallatszott a város különböző pontjain. Minden áprilisban megrendezik Zalaegerszegen az általános- és középiskolásoknak szóló Fiatalok Hete rendezvénysorozatot. Az esemény így egyszerre mozgatja meg sokszínű programokkal a városban élő, különböző korú diákokat, akik segítik is egymást a szervezésben.

A Göcseji Falumúzeum is az egyik programhelyszíne volt az "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedőnek. A nyugalmas falusias csendet a tavaszi napsütésben csak a kakas kukorékolása vagy a liba gágogása törte meg. Mintha a nyüzsgő városi lüktetésből a nyugalom szigetére csöppentek volna a gyerekek. Valamennyi zalaegerszegi középiskola képviseltette magát öt fős csoportokkal. A szervezők kvízjátékkal, puzzle kirakóval, népi játékok olimpiájával várták a lelkes diákokat. Volt csapat, amelyiknek a kukoricacsutka-dobálás sikerült  a legjobban, másnak a zsákban futás volt az erőssége, míg másnak a mocsárjárás tetszett a leginkább. A feladatokat mindenki nagyszerűen teljesítette, sportszerű és jó hangulatú volt a játék. A legkiemelkedőbb diákcsoportoknak azok bizonyultak, akik igazi csapatjátékot űztek: stratégiát állítottak fel, segítették és kísérték egymást, tanácsokkal látták el a másikat.

Ők talán ismerték a sportolók körében oly népszerű mondást, miszerint: "A tehetség nyeri a meccset, de a csapatmunka és az értelem nyeri a bajnokságot."