Fák, virágok, fény - jól telt a Gyümölcsoltó rendezvény

2016. március 22.

Képgaléria

Fák, virágok, fény - jól telt a Gyümölcsoltó rendezvény
Érkező vendégek
Megnyitó
Tárlat a Náprádfai Pajtagalériában
Oltásra váró gyümölcs alanyok
Figyelő tekintetek I
Figyelő tekintetek II
Figyelő tekintetek III
A gyümölcsoltás gyakorlata I
A gyümölcsoltás gyakorlata II
A gyümölcsoltás gyakorlata III
A gyümölcsoltás gyakorlata IV
A gyümölcsoltás gyakorlata V
A munka gyümölcse
Finom portékák I
Finom portékák II

Immár ötödik alkalommal vehettek részt az érdeklődők a Göcseji Skanzenben a Gyümölcsoltó Boldogasszony napi rendezvényen. Hozzáértő szakemberek segítségével nem csak a hagyományos gyümölcsfajták szaporításának elméletét, de gyakorlatát is lehetőség volt elsajátítani. A Göcsej Természetvédelmi Alapítvánnyal közös rendezvényen a hivatalos megnyitót – Köszönjük Tolvaj Mártának! – követően a Foglalkoztató-ház adott otthont a szakmai előadásoknak (Csalló Erika, Gyenes Csilla, Galambos Gyula). Ezt követően a gyakorlaté volt a főszerep. A Falumúzeum portái benépesültek: a vásárolt, vagy hozott alanyra többféle oltással került az örökíteni kívánt nemes fajta, hogy aztán mindenki örülhessen - képletesen és valóságosan is - munkája gyümölcsének.

A jó hangulatú naphoz hozzátettek a szakmai programokat kísérő rendezvények is. A Göcseji Skanzenben 2016. a Göcseji Virágoskert Éve. A tematikus programsorozat indításaként – Marx Mária rendezésében – a Göcseji Múzeum néprajzi gyűjteményének legszebb „virágos” népművészeti remekeiből nyílt kiállítás a Náprádfai Pajta Galériában.

Virágpalánta gyűjtő akciónk is sikeresnek bizonyult! Több mint ötven kis virágpalántával, virághagymával bővült a Göcseji Virágoskert! Köszönjük minden kedves virágszerető Látogatónknak!

Természetesen a jövő évi Gyümölcsoltó rendezvényünkre Mindannyiukat visszavárjuk!

Varju András