„Nálatok laknak-e állatok?”

2016. április 07.
Címkék:

Képgaléria

Kedves Látogatóink!
2016. május 21-ére - szombatra - új rendezvényt szervezünk a Göcseji Falumúzeumban!

A "Nálatok laknak-e állatok?" címet viselő programunk alapvető célja, hogy a Zalaegerszegen 2004-ben utoljára megrendezett országos állatvásár hangulatát újra feleleveníthessük.

Természetesen nem a klasszikus értelemben vett vásárt akarjuk újjáéleszteni, hiszen ennek a feltételei nem adottak, valamint a Göcseji Falumúzeum gyönyörű, autentikus környezete ezt nem is teszi lehetővé.

Ugyanakkor fontosnak tartjuk bemutatni a múzeumi környezet adta lehetőségek között az őshonos haszonállatokat és falusi állattartást. Egy napra újra benépesítjük a falumúzeumi porták istállóit, óljait.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy szerencsére napjainkban már újra éled a családi gazdálkodás, földművelés és állattartás, s egyre több fiatal választja ezt a nehéz, de szép munkát.

Emellett teret adunk a városban tartott "házi kedvencek" bemutatására is. Ráirányítjuk a figyelmet az állattartás szabályaira, többek között a megfelelő körülmények közötti tartás, a helyes táplálás fontosságára! Az érdeklődő állatbarátok és leendő állattartók kérdéseire a rendezvényre meghívott állatorvos tud majd megfelelően válaszolni.

A program csak hozzáértő segítséggel valósítható meg.

Ebben kérjük közreműködésüket!

Ha Ön érdekes és különleges házi-kedvence(t)ket – kígyókat, békákat is szívesen látunk! – tart otthonában, és volna kedve a nagyközönség számára is megmutatni, kérjük jelezze ezt nekünk!

Ha Önt otthonában háziállatok veszik körül, esetleg ezek tartásából, tenyésztéséből él, és fontosnak tarja az őshonos fajták megőrzését, kérjük jelentkezzenek nálunk, a varju@zmmi.hu email címen, vagy a 0630 409 34 60 mobilszámon! Rendezvényünk egyik fő célja, hogy felhívjuk a figyelmet a mellettünk élő őshonos állatainkra és azokra, akik igazán szívükön viselik sorsuk alakulását! Szívesen nyújtunk lehetőséget a rendezvényen való megmutatkozásra!

Várjuk jelentkezésüket!