Végre itt a Tél!

2016. január 06.
Címkék:

Képgaléria

Végre itt a Tél!
Settenkedő róka nyomok
Most rokon, vagy nem rokon
Itt az idő feltölteni!
Végre itt a tél!
Vízkereszt

Az elmúlt Karácsonyra ugyan nem, de az Új Évre végre megérkezett az igazi a tél. Egyedülálló élményt nyújt ez a Göcseji Falumúzeumban. Amellett, hogy egy újabb gyönyörű arcát mutatja felénk a letűnt világ, ha az ember kicsit jobban körbenéz, vagy éppen szárnyalni engedi fantáziáját, izgalmas felfedezések várhatják!

A friss hóba süppedő lábnyomok azt mutatják, a cirmos kint felejtett eledelére ravaszdi barátunk is szívesen rá-rá figyel.(Persze nem „kézenfogva”, ahogy a hátrahagyott lábnyomok ezt esetleg sugallhatják J). Addig nagy baj nincsen, míg a róka jellegzetes lábnyomai nem a „tikól” irányába fordulnak. Egy biztos, rajta kell tartsuk fél szemünket a lábas jószágon!

Érdemes a madáretetőre is vetni egy pillantást. A nálunk, Göcsejben szerencsére még gyakran előforduló Búbos Bankával –  vagy, ahogy a mifelénk a nép elnevezte: ganajmadár, vagy éppen fostosbugybóka (vajh miért?:-) ) – most biztosan nem találkozhatunk. (2016-ban az Év Madara!) Viszont amíg tavaszra visszatér, a barátcinege- (nálunk „papfilemile”) -, a csuszka ("kéregszutyóka"), citromsármány („aranyáruló"), a kenderike, és persze a sokféle cinegemadár biztosan jó szívvel fogadja a kínált eleséget!

Ha pedig tényleg szabadjára engedjük a fantáziánkat, akkor például arra is választ találhatunk, mit is jelent az épp most, Vízkeresztkor a szobaajtók tetejére pingált „G+M+B” felirat. No és persze az is izgalmas kérdés lehet, hogyan s mi célból kerülhetett az oda? A képzelet szárnyalásához egy kis segítséget ezen a linkena 325. oldalon találhatnak!

Nagyon szép a hólepte Skanzen, ha tehetik, ne hagyják ki az élményt!

Szeretettel visszavárjuk Önöket!

Varju András