Foglalkozás típusa: Osztálykirándulás

További típusok:

Deák Ferenc nyomában
Célcsoport: Felsősök, Középiskolások

A nap során a gyerekek helytörténész vezetésével eljutnak Deák Ferenc zalai 51 évének színhelyeire, Söjtörre szülőházába, Pusztaszentlászlóra, ahol sok időt töltött híres vendégei társaságában, Kehidára, ahol élete nagy részét töltötte, a zalaszentgróti Batthyány kastélyba. Megismerhetik emberi tulajdonságait, a hozzá fűződő anekdotákat. 

Túra a Rezi várba
Célcsoport: Felsősök, Középiskolások

A „Központok a Zala mentén” kiállításban a középkort bemutató rész megtekintése, a Rezi vár virtuális rekonstrukciója, védművek „építése”. Utazás Rezibe, ahol egy 5 km-s túrával feljutunk Rezi várába. Régész segítségével hallhatjuk a vár történetét, az ásatások során feltárt érdekességeket.

Templomok és kolostorok, a középkori vallásosság színterei
Célcsoport: Felsősök, Középiskolások

A foglalkozás során különféle egyházi épületeket tekintünk meg, csoportosítjuk, elkülönítjük a világi hívek számára épült templomokat a szerzeteseknek szánt kolostoroktól. Andráshidán megtekintjük a román stílusú plébániatemplomot, Jákon a nemzetközi jelentőségű kolostortemplom után megnézzük a kis méretű rotundát.

Mesélnek a régészek
Célcsoport: Felsősök, Középiskolások

A láthatatlan Egerszeg vár körbejárása virtuálisan és a valóságban. Utazás Zalavárra, a Hadrianusnak emelt templomromjainak megtekintése régész vezetésével.

A Kis-Balaton bemutatóház tárlatainak segítségével bepillantást nyerünk a karoling-kori gazdasági épület feltárásába, a makettek és grafikák a várat és a bazilikát, a dioráma Kis-Balaton víz alatti világát mutatják be.

Célcsoport: Óvodások, Alsósok, Felsősök, Középiskolások

A  Göcseji Falumúzeumban a tanév során lehetőséget biztosítunk egész napos programok igénybevételére, pl.:Gyermeknap, Madarak és fák napja, Iskola nap, osztálykirándulások.

Előzetes egyeztetés alapján.