Célcsoport: Óvodások

További célcsoportok:

Foglalkozás típusa: Témanap

Manapság már nem csak azt nehéz elképzelnünk, hogy milyen áram, gáz, és a vezetékes víz komfortja nélkül élni, de egy-egy család önellátó gazdálkodása is különlegességnek számít. A Göcseji Falumúzeum „Zöld ösvényén” a múlt ezen emlékei és hagyományai mellett a mai értékeket is bemutatja. 

Egy nap a dédinél - házimunkák
Foglalkozás típusa: Témanap

Egy rövid séta végén érkezünk Dédi házához, mivel sok a dolga, elkél egy kis segítség. Miután átöltöztünk, segítünk kitakarítani a tisztaszobát, a konyhát, a fiúk pedig a ház körül tüsténkednek, etetik az állatokat. Munka után jól esik a finom kemencében sült lángos.

Ostromoljunk várat
Foglalkozás típusa: Témanap

A török meg akarja támadni Rezi várát. A várat meg kell erősíteni, fegyvereket kell készíteni, meg kell szervezni a vár védelmét. A törökök ugyancsak készülődnek a vár ostromára. 

Sírrablók nyomában
Foglalkozás típusa: Témanap

A régész mesél egy történetet, mely szerint ásatás során megtaláltak egy réges-régi sírt. Izgalommal tárták fel, mikor kiderült, sírrablók már megelőzték őket. A történet megelevenedik, a gyerekek tárhatják fel a titokzatos leleteket, és meg találhatják a nyomravezető tárgyat.

„ A Vándorfazekas”
Foglalkozás típusa: Témanap

Vándorfazekasság a gelencsérek földjén. A fazekasportékák bemutatása, értékesítés szemléltetése vásári mondókák segítségével. A mesterség bemutatása, mesterfogások alapjainak megismerése, a kézműves foglalkozás során korongozás, használati tárgyak készítése. Az elkészült tárgyakat kiégetés után a gyerekek hazavihetik.

Foglalkozás típusa: Osztálykirándulás

A  Göcseji Falumúzeumban a tanév során lehetőséget biztosítunk egész napos programok igénybevételére, pl.:Gyermeknap, Madarak és fák napja, Iskola nap, osztálykirándulások.

Előzetes egyeztetés alapján.