Zala Kincse az Erdő: II. Erdésznap

Rendezvény dátum:
2014. október 04., 10:00 - 18:00

Október negyedikén az Országos Erdészeti Egyesület Zalaegerszegi Helyi Csoportja és a Göcseji Falumúzeum közös rendezésében valósul meg az Erdésznap, amely idén is egész napos programot kínál a látogatóknak. A rendezvény ezúttal is a zalai erdők értékeivel ismerteti meg a résztvevőket, de nagy hangsúlyt kap az erdőgazdálkodás is. A korábbi sikeres ismeretterjesztő kezdeményezés célja a hagyományőrzésen-, és teremtésen túl az erdész szakma megbecsülésének elősegítése.

14.30. Gryllus Vilmos Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző
Zenés erdei kalandozás gyerekeknek – gyerekekkel

16.00. FAVÁGÓSHOW
A Magyar STIHL TIMBERSPORTS Csapattal, a legjobb magyar favágókkal

11.30. – 12.30 Mesesarok H. Horváth Gyula színésszel és Balázs László bábszínésszel

12.00 – 14.00 Erdei ételek kóstolója

Egész nap folyamatosan:

Előadások: a gombákról, a kullancsveszélyről, az erdőfelmérésről, a gyógynövényekről, és az őshonos göcseji gyümölcsfákról.

Érdekességek: Történelmi évgyűrűk, Idegenvezetés a fák világában, Mérj meg egy fát!, Mennyi egy erdei köbméter?, Mennyi egy mázsa tűzifa?

Kiállítások: Konrád Lajos népi iparművész-fafaragó alkotásai; erdészek természetfotói; fűrészgyűjtemény. Selmec-Sopron-Miskolc (történeti kiállítás).

Bemutatkozik a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Zala Megyei Helyi Csoportja, a soproni erdészképzés, a Hagyárosböröndi Hagyományőrző Famíves csoport, valamint a Selmeci Hagyományőrző Nótázók csapata.

Hagyományőrző programok, favágóverseny, íjászat, tájfutás, kézműves játszóház, zenés gyermekműsor, bográcsos és egyéb ételek, virágvásár.