Címke: rendezvény

További címkék:

2018. március 17-én Gyümölcsoltó nap a Göcseji Falumúzeumban!

Hatodik alkalommal szeretnénk sikerre vinni Tavaszköszöntő, Gyümölcsoltó Boldogasszonyhoz kötődő programunkat! Az Ünnep napja március 25-re, vasárnapra esik, de mi, az utóbbi időben egyre korábban ébredező természetre való tekintettel március 17-re, szombatra tervezzük gyümölcsoltó napunk megtartását.

Magyarok Kenyere

Különös kérdéssel fejemben ébredtem ma reggel. Van-e különleges üzenete annak, hogy háromkilós lesz a Magyarok Kenyere? Augusztus 20-án ilyen, a Korona Pékségben készült kenyérek kerülnek majd az ünnepi asztalra.

Háztáj

A múlt század 60-70-es éveiben még teljes természetességgel tartotta fel a forgalmat a hazafelé ballagó marhacsorda. Bámultak be bambán, az autó ablakán, majd méla nyugalommal fordult be mindegyik, az otthont adó portára. Így fogyott el a csorda a falu másik végére érve.

Színesebbé tesszük a húsvétot. Április 17-én (hétfőn) 14.00 órától várunk kicsiket és nagyokat a falumúzeumba. A Zalaegerszegi Tájfutó Club tojáskereső tájékozódási futóversenyt indít, aki nem fut, jöjjön szurkolni!

Persze, hogy mi sem mehetünk el szó nélkül az Állatok Világnapja  - 2016.10.04 - mellett!

csödei pálinkafőző kunyhó

Örömmel adjuk közre, hogy fontos eseménnyel bővült a "Göcseji Randevú - A zalai falvak találkozója" című rendezvényünk!

Kedden délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be a szervező Együtt Zalaegerszegért Egyesület képviselői és a helyszínt biztosító Göcseji Falumúzeum munkatársai az idén 17. alkalommal megrendezendő Egerszeg Búcsú programjairól.

Igazán sikeres volt a Göcseji Falumúzeum Nálatok laknak-e állatok? című rendezvénye: ezúttal a kellemes, napsütéses időjárás, a programok és a szervezők szándéka szerencsésen találkozott a látogatók igényeivel.

Jöhet szél, förgeteg, a fazekaskorongnak forognia kell!

Eddig is sejtettük - ezért nem okozott meglepetést, hogy szombaton dugig telt a Falumúzeum előtti parkoló - hogy nálunk Göcsejben szeretik a fazekasokat! Néha viszont kell a bizonyosság, amit most kissé váratlanul, a vasárnapi cudar idő hozott meg nekünk.

A Zalaegerszegi Országos Fazekas Keramikus Fesztivál is csatlakozott az „Egy nap népviseletben” elnevezésű, országos kezdeményezéshez.

Oldalak