Címke: rendezvény

2022. szeptember 29.
Állati sokadalom a Falumúzeumban

Az állatok világnapjához kapcsolódóan idén október 8-án tartja meg az „Állati sokadalom” címet viselő nagyrendezvényét a Göcseji Falumúzeum. Idén a felelős állattartás témája kerül a középpontba.

2021. szeptember 08.

Szeptember elején Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban rendezték meg a VII. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját.

2021. június 30.
Múzeumok Éjszakája 2021

Az idei nyár nem szűkölködik a kánikulai napokban. Egy kellemes, nyáresti kulturális programra invitáltunk minden zalaegerszegit és környéken élőt. Tavaly a pandémia miatt nem tudtuk megrendezni, idén annál lelkesebben szerveztük a Múzeumok éjszakáját.

2020. szeptember 09.

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata, amelyet már ötven országban rendeznek meg évről évre.

2020. augusztus 03.

A szerdai kormánydöntés nem oldotta fel az 500 fő feletti rendezvények megtartásának korlátozását. Alapos megfontolás után, nehéz szívvel ugyan, de az a döntés született, hogy az augusztus 20-ra tervezett nagy rendezvényünket nem tartjuk meg.

2020. június 29.

Kedves Látogatóink, Skanzenbarátok!

Bizakodóak vagyunk, ezért összeállítottuk az augusztus 20-val újrainduló rendezvényeink időtervét:

2020. március 12.

Rendkívüli jogrendet, ún. veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a koronavírus-járvány miatt. A különleges jogrendet az Alaptörvény szabályozza, a következő napokban pedig részletekbe menő kormányrendeletek jelennek meg a pontos korlátozásokkal.

2020. január 24.

Kedves Látogatóink, Barátaink!

Összeállt idei programtervünk!

Íme:

2019. november 12.

Márton-napi vigasságok a skanzenben. Reggel eső, napközben borult idő, igazi késő őszi hétvége. Mégis nagyon sok család, baráti társaság gondolta úgy, hogy ezt a vidám napot a Göcseji Falumúzeumban tölti. A környéket betöltötték a finom illatok, a jóízű kacagás, a zene, a tánc dobogó ritmusa.

2019. október 10.

Szamár, tehén, ló, kecske, juh, malac, nyúl, tyúk, kakas és liba - a skanzen ideiglenes és állandó lakóinak sok rajongója akadt a Nálatok laknak-e állatok? című rendezvényen a Göcseji Falumúzeumban.

2019. május 22.

Prósza, dödölle, göcseji gombaleves, káposztás és húsos ételek, na meg azok az illatos rétesek mind a helyi gasztronómia részei. De ismerik ezeket az ízeket a fiatalok is? A Village Food elnevezéssel őket kívántuk becsalogatni elmúlt szombaton a falumúzeumba.

2019. május 09.

Szerdán tartottuk meg sajtótájékoztatónkat a hagyományteremtő szándékkal útjára indított Village Food Fesztiválról. A rendezvény a tájegység hagyományos gasztronómiájának újszerű bemutatására vállalkozik.

Oldalak