Állati sokadalom a Falumúzeumban

2022. szeptember 29.
Címkék:

Kapcsolódó tartalom

Képgaléria

Állati sokadalom a Falumúzeumban

Az állatok világnapjához kapcsolódóan idén október 8-án tartja meg az „Állati sokadalom” címet viselő nagyrendezvényét a Göcseji Falumúzeum. Idén a felelős állattartás témája kerül a középpontba.

Az „Állati sokadalom” a Göcseji Falumúzeumnak az egyik legkedveltebb eseménye az év során megtartott rendezvények között. Bentlakó állataink  - kecskék, birkák, Julis a szamár, tyúkok, libák, kacsák – és visszatérő vendégeink  - vadkacsák, a mocsári teknős  - mellett idén elsősorban a házi kedvencek és azok gondos, felelős tartása lesz a tematika fő eleme.

Kiemelt vendégünk lesz az Őrségi Nemzeti Park, a Peteshalmi vidrapark és a tatabányai Pibullland , mellettük állatpanziók, díszállat tenyésztők is bemutatkoznak, megmutatják értékes állataikat.

A családok figyelmét külön felhívjuk a színes gyermekprogramjainkra, hiszen ezen a rendezvényen senki sem maradhat élmények nélkül!

A rendezvényhez kapcsolódóan meghirdetett rajz- és fotópályázatunk legszebb munkáit tablós kiállításon mutatjuk meg a nagyközönségnek.

Tudatosítani szeretnénk, hogy az ember a természet része, tisztelettel kell bánnunk állattal, növénnyel egyaránt. Fel szeretnénk hívni a figyelmet a felelős állattartás fontosságára is, ezért szombati rendezvényünkön nemcsak a házi kedvenceket ismerjük meg, hanem a jó gazdik kötelességeit is.

Természetesen a hagyományos kézműves kirakódóvásár, a finom ételek sem maradnak el!

Szeretettel várunk mindenkit 2022. október 8-án, 10.00-18.00 óra között a Göcseji Falumúzeumba!