ELMARAD: Táncházzenészek színe-java a skanzenben

2020. augusztus 28.

Képgaléria

Frissítés! Sajnálattal közöljük, de a rendezvény elmarad.

Idén ősszel Zalaegerszeg ad otthont a VII. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozójának. Népzenészek, hazai és határon túli magyar és nemzetiségi zenekarok, szóló hangszeresek, énekesek a Göcseji Falumúzeumban találkoznak egymással és persze a közönséggel. Szeptember 5-én a mesebeli helyszín négy portáján tizenkét zenekar gondoskodik a muzsikáról. Jelen lesz többek között az Üsztürü, a Góbé zenekar, az A Banda, de tánc- és énektanítás, hangszerbemutató, mese, kézművesség és vásár is várja a közönséget.  

Az idén hetedik alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója lehetőséget biztosít a kötetlen, baráti együttlétre, az ismerkedésre, a szakmai problémák megvitatására a táncházzenészek nagy családja számára, miközben a nagyközönség is betekintést nyerhet tevékenységükbe.

Az aznap a falumúzeumba látogatók részesei lehetnek a közel fél évszázada működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei közreműködésével létrejövő, egész napos zenés forgatagnak. Ezen a napon a régi épületek életre kelnek, szinte még a falak is muzsikálnak, hiszen számos portán a meghívott zenekarok és tanítványaik, idős mestereik, valamint énekesek zenélnek egész nap.

A program szervezője: Hagyományok Háza, Budapest