Göcsej Őszi Ízei és a felelős állattartás

2019. október 10.
Címkék:

Képgaléria

Szamár, tehén, ló, kecske, juh, malac, nyúl, tyúk, kakas és liba - a skanzen ideiglenes és állandó lakóinak sok rajongója akadt a Nálatok laknak-e állatok? című rendezvényen a Göcseji Falumúzeumban. A negyedik alkalommal megrendezett programunk egyik célja az volt, hogy bemutassuk az őshonos haszonállatokat és a falusi állattartást. Másik nem titkolt szándékunk pedig az, hogy felhívjuk a figyelmet az állattartás fontosságára és helyes módjára. A gyerekekkel nagyszerű élmény volt átbeszélni és megértetni, hogy nem csupán az ember a természet része, hanem az állatok és növények ugyanúgy. Rendezvényünket sem véletlenül időzítettük október elejére, az Állatok Világnapja közelébe, s témanapunkra olyan közösségeket és szervezeteket hívtunk meg, akik elkötelezettek a természet védelme iránt. 

Civil közösségek, baráti és iskolai közösségek egész nap gondoskodtak arról, hogy Göcsej őszi ízeivel is megismerkedjenek a vendégek. Gomba, tök, krumpli, bab és káposzta - a Zala-holtág köré felsorakoztatott sátrakban rotyogott a finomabbnál finomabb göcseji egytálétel a fenti hozzávalókból. A jó ebéd mellől persze nem maradt el a vidám nótaszó és a messze hangzó muzsikaszó.

Képes összeálíltásunkban a rendezvény néhány hangulatos pillanatát tekinthetik meg.