Célcsoport: Óvodások

További célcsoportok:

Foglalkozás típusa: Témanap

Egykor népszerű játékokat választottunk a gyerekek szórakoztatására, hiszen régen a ház körül található egyszerű eszközöket használták a nagyszüleink. Tőlük tudjuk: játszani mindennel lehet. Tegyük a szívünkre a kezünket, kinek a gyermeke nem játszott órákon át a földön talált fadarabbal, a vízparton talált kagylóval, a játszótéren felszedett kaviccsal.

Foglalkozás típusa: Témanap

Rövid falumúzeumi séta során megismerkedünk a hajdani göcseji falu épületeivel, alapanyagaival, használatukkal. Megismerjük a szoknyás haranglábat, betekintünk a vízimalomba, felnézünk a „hegyre”. Elmegyünk a vásárba baromfiért és lábasjószágért, majd a végén betérünk egy vidám mulatságba, ahol mindenkit táncba hívunk és vásárfiával bocsájtunk útjára.

Foglalkozás típusa: Témanap

A gyerekek a foglalkozás során először megismerkedhetnek a Göcseji Falumúzeum látnivalóival, az egykor a portákon megfordult ősök életével, a virágoskertek növényeivel, a Zala folyó élővilágával. Ezt követően szakértő irányítás mellett megismerkedhetnek a göcseji népmesék főszereplőivel, majd saját történeteket szövögethetnek a népi mesélés hagyományos módjainak megismerésével.

Foglalkozás típusa: Témanap

Hogyan éltek, és milyen épületekben laktak a régi világban a göcseji emberek és a gyermekeik? Mivel foglalkoztak, milyen eszközöket használtak? Mind ezt egy történetbe foglalva ismerhetik meg a gyerekek: a gazda és a gazdaasszony vásárba mentek, s a házukat a gazdasággal együtt ránk bízták. A napi teendőket el kell látni - ház rendben tartása, állatok etetése, kerti munkák.