Kedves Kertbarátok!

Online Skanzen:

Tudom, - én is most végeztem a veteményezés első részével - a konyhakertnek, földnek rendben kell lennie. A munkát el kell végezni, hiszen nélküle aligha lesz betakarítani való. Ez pedig nehézségeket hozhat a következő időszakban. Ezzel együtt is muszáj most még jobban vigyáznunk egymásra, magunkra!

Tisztelettel kérem! Mondjunk le egy időre a közös borozgatásról a jó hegyszomszédokkal! Helyette inkább vigyenek haza a jó nedűből egy demizsonnal.

A szakértői disputák közben tartsák meg egymástól a 2-3 m távolságot! (A hangos szóváltás inkább az erősen ajánlott! smiley) Ha mindenki számára hasznos jó tanácsuk lenne, írják meg nekünk, szívesen közkincsé tesszük! Vészeljük át egymásra vigyázva a nehéz időszakot!

Sajnos nem tudtuk megtartani gyümölcsoltó napunkat. Nagy kár, mert ahogy számolgattam, az elmúlt években nagyjából 5 000 őshonos gyümölcsfa került jó helyre a kertekben. Jó lenne, ha ez tovább folytatódna! Segítségül megosztunk Önökkel róla szóló tananyagot:

https://www.youtube.com/watch?v=IBdPu3V7_oY

https://www.youtube.com/watch?v=aVnQxp3aCxs

Ha már van a kertben nálunk oltott gyümölcsfájuk, küldjenek róla fotót nekünk, amikor éppen virágzik!

A következő hetekben rendszeresen jelentkezünk az éppen aktuális kerti munkákkal kapcsolatos hírekkel, tanácsokkal, kisfilmekkel.

Mindannyiójukat Szeretettel várjuk vissza ide, aztán amikor már lehet, a Göcseji falumúzeumba is!