„Tartalomfejlesztés lehetőségei a szabadtéri néprajzi gyűjteményekben” című múzeumpedagógiai disszeminációs rendezvény és konferencia

2018. szeptember 19.

A Göcseji Falumúzeum adott otthont a 2018. szeptember 13-án és 14-én tartott „Tartalomfejlesztés lehetőségei a szabadtéri néprajzi gyűjteményekben” című múzeumpedagógiai disszeminációs rendezvénynek és konferenciának.

A Göcseji Múzeum – a SIHU 149 Back in the day - Az intézményi együttműködés megerősítése a szabadtéri múzeumok és a kulturális örökség megőrzésének területén című projektjéhez kapcsolódóan szervezte meg az eseményt.

A kétnapos rendezvény célja a legjobb gyakorlatok átadása volt. Ennek értelmében a magyar skanzenek képviselői, és partnerünk a RIS dvorec Rakican képviselője is prezentált az előadás sorozatban.

Az intézmények közötti együttműködés folyamatos fenntartása érdekében fontos a tapasztalat csere. A RIS munkatársai részt vettek egy Falumúzeumi tárlatvezetésben, ahol megismerhették a szabadtéri kiállítást. Egyik közös kulturális örökség a rétes, a program után a pajtában láttuk vendégül partnereinket.

A szlovén kollégák fazekas kézműves  gyakorlati  foglalkozáson vettek részt, így  tapasztaláson keresztül tanulták egy fazekas program bemutatását.

Kapcsolódó program

Fotógaléria