Húsvéthétfő a Göcseji Falumúzeumban

Rendezvény dátum:
2022. április 18., 14:00 - 18:00

Kapcsolódó tartalmak

Április 18-án húsvéthétfőn 14.00-18.00 óra között húsvéti, tavaszköszöntő programokkal várjuk a közönséget a Göcseji Falumúzeumban.

A reggeli otthoni jókedvű locsolkodás és a finom ebéd elfogyasztása után várunk kicsiket és nagyokat. A szervezésbe a Zalaegerszegi Tájfutó Club és az Egerszeg Rádió is besegít, a kollégák közel ezer csokitojást szállítanak majd a helyszínre, s a falumúzeum munkatársai elrejtik az édességeket a skanzen területén. A legfiatalabbak lelkesen kereshetik a fűben, fa odvában, a tájházak ablakában, a pajtában rejtőzködő csokitojásokat.
A délutánt további családi programok színesítik: a lurkók megismerhetik és kipróbálhatják a régi népi gyermekjátékokat, mint a gólyalábon járást és a mocsárjárást. De a gyerekek legnagyobb örömére arcfestő is várja majd a vállalkozókedvűeket, így bárkiből lehet pillangó, kismadár, éjkirálynő, nyuszi vagy éppen katicabogár. A nyuszimustrán valódi állatokat is simogathatnak a gyerekek, három tenyésztő is elhozza a rendezvényre a legszebb fajtáik néhány darabját: lesznek kosorrú és óriásnyulak, törpe és ezüstnyuszik. Erre az alkalomra kinyit a szatócsbolt, ahol édességek és frissítők várják a vendégeket.

Mindenkit nagy szeretettel várunk!