minden van, minden, ami jó. Most például lesz itt egy recept, ami jajjdenagyon, különlegessége, hogy a Göcseji Falumúzeum Nemzetek Asztala rendezvényéről való, mégpedig a német résztvevők speciális desszertje. Nálunk sem ismeretlen, sőt.
Túrótorta
Tészta:
15 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
6,5 dgr cukor
1 kis tojás
6,5 dkg margarin
Az összetevőket gyúrótésztává kell alakítani, majd ezzel egy zsírral bekent és liszttel megszórt kerek (26 cm átmérőjű) tepsit kibélelni és egy kicsi szélt körben kialakítani.A tésztát 20-25 percig 180-190 fokon tanácsos sütni.
A bevonathoz:
50 dkg túró
12,5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 narancs leve
1 citrom leve
1 cs. ill. 1 lap zselantin
170 ml víz vagy fehér bor
250 ml tejszín
Reszelt mandula ízlés szerint
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancs- és citromlevet alaposan össze kell keverni.
További teendők:
A zselatint a felmelegített vízben ill. fehérborban feloldani.
A mandulát és zselatint a túrós massza alá keverni.
A kemény habbá vert tejszínt alákeverni.
A tésztalapra simítani és két órát a hűtőben hagyni kihűlni.
Manduladarabokkal és meggyel vagy csokireszelékkel és meggyel díszíteni.
... ábrándos tekintettel, az életet nagyon szeretve elfogyasztani. Jó étvágyat! :)