Hírek

Nyári tábor a Göcseji Falumúzeumban
2023. március 03.

A nyári időszakban három turnusban, 2023. július 3-tól meghirdetjük falumúzeumi napközis táborainkat 7-12 éves korú diákok részére.

2023. január 29.

Zalaegerszeg város energetikai korszerűsítési programjának keretében elkészült a Göcseji Falumúzeum fogadó épületének fűtés rekonstrukciója. A munkálatok során kicserélték az épület majd negyedszázados kazánját, az elhasználódott radiátorokat.

2023. január 18.

Technikai okok miatt 2023. január 23 - 26. között a Göcseji Falumúzeum nem látogatható. 
Megértésüket köszönjük!

2022. november 09.

Igazi vásári hangulat van készülőben november 12-én, hiszen minden készen áll arra, hogy Szent Mártonra, az eredetileg római kori légiós katonára méltó módon megemlékezzünk. Ez a nap ugyanis a negyven napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor még megengedett a jóízű falatozás és a mulatozás. Igaz, ma már a böjtöt kevés helyen tartják, viszont a Márton-napi hagyományok annál népszerűbbek.

2022. október 13.

A nagysikerű Múzeumok Őszi Fesztiválját október 3. és november 13. között rendezik meg országszerte. A programkavalkád idei jelmondata a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódóan: „Ezt mind fenntartjuk!”.

Állati sokadalom a Falumúzeumban
2022. szeptember 29.

Az állatok világnapjához kapcsolódóan idén október 8-án tartja meg az „Állati sokadalom” címet viselő nagyrendezvényét a Göcseji Falumúzeum. Idén a felelős állattartás témája kerül a középpontba.

2022. június 18.

Kedves közönségünk! Izgatottan várjuk az idei Múzeumok éjszakáját, néhány év elteltével végre a kívül-belül megújult főépületben tarthatjuk meg a közkedvelt rendezvényt! Számos programmal várjuk Önöket június 25-én, szombaton 18.00 órától! 

2022. június 07.

Kedves Múzeum- és Skanzenbarátok! Segítséget kérünk!

2018. év végén került a Göcseji Falumúzeumba az 1796-ban Kissomlyón, az evangélikus templomban felállított, majd onnan a vöcköndi katolikus templomba áthelyezett barokk orgona.

Gyerekek múzeumpedagógiai foglalkozáson a Göcseji Falumúzeumban
2022. május 16.

Élvezd a magyar kultúrát és ismerd meg a múltadat! Akár ez is lehetne az alcíme a Lázár Ervin Programnak, aminek eredeti célja a diákokban a nemzeti identitás erősítése. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az általános iskolásoknak szervezi azokat az alkalmakat, amikor színházi előadásra, tánc- és cirkuszi produkcióra, hangversenyre és múzeumba mehetnek.

2022. április 20.

„Én elmentem a vásárba fél pénzzel…” Ugye ismerősen csengenek ezek a sorok és talán dúdolják is magukban a dallamot. Nem titok, ez volt a kiindulóötlete annak a múzeumpedagógiai foglalkozásnak, amelyet a múzeumpedagógusaink dolgoztak ki, és ami programot legfőképpen a kisdiákoknak ajánlanak.

Oldalak