Nézzünk kicsit előre, ideje van az előkészületeknek!

2018. február 05.

Képgaléria

Érkező vendégek
Figyelő tekintetek
Figyelő tekintetek
A munka gyümölcse
Finom portékák

2018. március 17-én Gyümölcsoltó nap a Göcseji Falumúzeumban!

Hatodik alkalommal szeretnénk sikerre vinni Tavaszköszöntő, Gyümölcsoltó Boldogasszonyhoz kötődő programunkat! Az Ünnep napja március 25-re, vasárnapra esik, de mi, az utóbbi időben egyre korábban ébredező természetre való tekintettel március 17-re, szombatra tervezzük gyümölcsoltó napunk megtartását.

Hogy miért szólunk ilyen korán? Hát mert itt az ideje máris felkészülni minderre!

Hogy véletlenül se maradjanak jó oltóalany nélkül, javaslom, most nézzenek utána a kiskertekben. Vagy kerekedjenek fel egy frissítő természetjárásra! Az idősebb gyümölcsfák alatt van a legnagyobb esélyünk magoncokra lelni. A fáról lepottyant túlérett gyümölcsök, vagy éppen a fa alatti cseresznyézés közben vidáman kiköpött magvak jobb esetben kicsíráznak, s ha módjukban áll, szárba szökkennek. A valamivel nagyobb, egyéves magoncokat keressük! Ezek lehetnek a legjobb oltóalanyok! Ha kertünkben leltünk rá, most elég, ha tudjuk, hogy hol vannak.

Ezek után, dolgunk újra majd csak március 19-e előtt néhány nappal lesz. Mert akkor, ha a Gyümölcsoltó Boldogasszony napi rendezvényünkre magukkal hozzák, szívesen segítünk majd oltani!

Szeretettel várjuk Önöket!

Varju András