Jó hely a Göcseji Falumúzeum – elkészült a kérdőív-kiértékelés

2015. szeptember 11.
Címkék:

Képgaléria

Játékra hívtuk a látogatókat az augusztus 20-i Kenyérfesztiválon. A Göcseji Falumúzeum vendégeit arra kértük, töltsenek ki egy rövid kérdőívet arról, hogy milyen véleménnyel vannak a gyűjtemény szolgáltatásaival kapcsolatban, mit gondolnak a múzeum fejlesztéséről, és a skanzen turisztikai vonzerejéről.

Elkészült a közvélemény-kutatás összesítése.  

A kérdőívet a helyszínen 127-en töltötték ki, a válaszadók nagy része hölgy volt (64 %)

A Kenyérfesztivállal kapcsolatos kérdéseinkre adott válaszokból kiderült, hogy az értékelések szerint látogatóink legnagyobb arányban családbarátnak tartják a programot (64 %) szabadidős rendezvényként a válaszadók mintegy 30%-a jelölte meg a fesztivált, kisebb arányban (5-5%) pedig a szakmai, illetve a hagyományőrző jelző is megjelent a válaszok között. A rendezvényre jellemzően autóval érkeztek a legtöbben (73 %), viszonylag sokan gyalogoltak a program kedvéért (13 %), de volt, aki a kerékpárt (5 %) és volt, aki a tömegközlekedést választotta (6 %), hogy úticéljához eljusson.

A programmal kapcsolatos kérdések közül kiugróan magas volt a program színvonalát nagyon jónak tartók száma (45,6 %) és a rendezvénnyel kapcsolatos információszolgáltatással is rendkívül elégedettek voltak válaszadóink (43,20 %).  A programok szervezését, mennyiségét, a szolgáltatásokat, az infrastruktúrát, az étkezési lehetőségeket és a rendezvényt magát a legtöbben „jónak” értékelték. (Viszonylag magas a közepes értékek száma a programok mennyiségénél (20 %) a szolgáltatásoknál (13 %) és az étkezési lehetőségeknél (13 %).

Nagyobb eltéréseket mutatott a tervezett fejlesztésekkel kapcsolatos kérdéskör.

A válaszadók nagy része (50, 60, és 40 %-a) nagyon fontosnak ítélte meg a „több városi turisztikai program összekapcsolása, kedvezmények biztosítása”, valamint az alacsony árszínvonalú és kínálatú büfé működtetése lehetőséget. Ugyancsak nagyon fontosnak tartják a gasztronómiai rendezvények szervezését és a kerékpáros megközelíthetőséget (49; 50 %) „Közepesen fontos” a látogatók megítélése szerint az animált programok szervezése és a tárlatvezetés, valamint a térség borkínálatát felvonultató pince üzemeltetése. A legtöbben úgy ítélték meg, hogy a magasabb árkategóriájú étterem működtetése egyáltalán nem fontos. Alig néhány százaléknyi csupán az eltérés a mobiltelefonra letölthető tárlatvezető alkalmazást nem fontosnak, illetve nagyon fontosnak tartók között (24, 29 %).

Az eredmények számunkra azt tükrözik, hogy a látogatók elégedettek a tervezett fejlesztésekkel és elképzeléseinket osztják; köszönjük szépen valamennyi válaszadó őszinteségét és együttműködését!