Tavaszvárás a Göcseji Skanzenben

2014. március 18.

Képgaléria

Tavaszvárás a Göcseji Skanzenben
Felújított szekér Szilvágyról
Konzervált szekérelemek
Kihelyezésre váró mezőgazdasági eszközök
Restaurált szita
Javított fonott szekér felülő
Kerítés oszlopok, a régi fonat eltávolítása után
A kerítés fonat sűrítés előtt
Szapora a munka
A kész fonott kerítés
Racka kisgida és anyja
Racka kisgida
Racka kisgida_

Lassan végre tágra nyithatjuk kapuinkat újra!
Március 29-én Gyümölcsoltó Boldogasszonyt köszöntő rendezvényünkkel kezdődik idei program sorozatunk. Előtte talán érdemel néhány mondatot, mivel is telt az elmúlt időszak.

Karbantartóink ideje a hűvös időszakban is hasznosan tellett. A szabadtérben kiállított eszközök állagmegóvása ilyenkor az egyik legfontosabb feladat. Elkészült többek között a szilvágyi Magyar családtól kapott szekér, és egy sor mezőgazdasági szerszám és eszköz renoválására is sor került.

Végre elkészült a Kálócfai porta fonott kerítésének rekonstrukciója. Itt még a lakó épület belső felújítása és külső-belső meszelése maradt hátra.

Az állatfarmunk gyarapodott és szegényedett is egyszerre. A kis szamárfiútól elköszöntünk, a Vasi Múzeumfalu lett új lakóhelye. Helyette kendermagost, és gyöngytyúkot várunk cserébe. Racka kosunk nemző kedvére jótékonyan hatott a tavaly ősszel érkezett két cigája jerke. Lehet ennek is köszönhető, hogy racka juhunk anya lett! A kis bárány már nagyon virgonc, s alig várja hogy a karámban mutathassa meg magát!

Nyitás előtt még egy nagyobb nekirugaszkodás vár ránk. Székely Róbert segítségével megkönnyítjük a Zala-holtág menti öreg fasor életét és megszabadítjuk őket az elszaporodott fagyöngyöktől.

A felfrissített Göcseji Falumúzeumba természetesen visszavárjuk Önöket!

Varju András