Az érett alma dícsérete - Zárul az Alma Éve a Göcseji Falumúzeumban

2015. október 08.

A Göcseji Falumúzeumban október 17-én Alma Éve programzárót tartunk, amellyel megkoronázzuk az egész évben zajló rendezvénysorozatot. A képzőművészeti performanszokkal, almához kötődő programokkal színesített egyéves projekt végén egész napra várjuk a Látogatókat.

A program:

10.00 – 12.45 Őszi munkák a Göcseji portákon

Egészségmegőrző kikapcsolódásra, önkéntes munkára várjuk Kedves Vendégeinket!
Hozzávaló eszközökről, szakismeretről, forró teáról gondoskodunk!
(Középiskolásoknak a munkával töltött időt „Közösségi szolgálat”-ként jóváírjuk :-))

13.00 – 13.45 Alma Ünnep - „Az érett alma dícsérete” rendezvény megnyitója

Köszöntőt mond Velkey Péter, Zalaegerszeg MJV humánigazgatási osztályvezetője
A „Göcseji Alma Éve 2015” programsorozat szimbólumává lett „Aranyalmafa” elnyeri végső formáját . Az alkotók – Tóth Norbert, Monok Balázs – a  Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza lakóinak, és az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak segítségével fejezik be.

14.30 – 15.15 Paraszt Párisz

Újra, és utoljára! Laki Jánost - A Kölcsey Ferenc Gimnázium magyar nyelv és irodalom tanárát – valamint az ő vezetésével működő „Ripacsok Irodalmi Színjátszó kör” tagjait idén tavasszal hívtuk közös munkára – a felkérés eredményeként született a „Paraszt Párisz avagy a Göcseji alma dicsérete” című színdarab, amelyet a Múzeumok Éjszakáján tekinthetett meg a közönség. A klasszikus görög monda alapján íródott kortárs színjáték most újra (és belátható időn belül utoljára) megtekinthető!

15.30 – 16.30  Alexander Horsch és barátai

„A tücskök ciripelésének ritmusa megegyezik a gyimesi lassú magyaros ritmusával, ami összhangban van a légzés és a szívműködés ritmusával. A 34-féle hangszeren játszó zenész szerint annak a muzsikának, ami hullámhosszában és ritmusában igazodik a természet hangjaihoz, gyógyereje van. Ennek a jegyében szerez ősi motívumokra épülő gyógyító zenét.”
(Zimber Szilvia, újságíró )

12.00 – 16.00 Kísérő programok:

A délután folyamán Steier Györgyi készít a kézműves táborban alkotásaikkal kitűnt gyerekekkel közösen óriás almás képet! Minden ügyes kéz segítségét szívesen fogadjuk!
Simon István Faműves Játszóháza jó szórakozást kínál kisebbeknek, nagyobbaknak!
Darázsi Zsolt (elnök, Göcsej Természetvédelmi Alapítvány) vezetésével betakarítási-, és terménybemutatók, biotermék-kiállítás (mézek, sajtok, füstölt húsok) és kirakodó-vásár várja a látogatókat.

Meghívott vendégeink: Almásháza és Tilajújhegy települések polgármesterei és lakói.

/A rendezvény belépődíjas (az almás alkotással érkező diákoknak és családjuknak ingyenes)

  • diák/nyugdíjas: 350 Ft/fő
  • felnőtt: 700 Ft/fő
  • családi jegy: 1600 Ft/család

Mindenkit szeretettel várunk!