Hírek

2017. november 13.

A Zalacsében egykor állt fatemplom az 1870-es években elpusztult. Rómer Flóris (1815-1889) Zala megyét is érintő értékmentő munkásságának köszönhetően nem nyomtalanul. Felmérési rajzai alapján 2002-ben épült fel az épület másolta a Göcseji Skanzenben.

2017. október 30.

Kedves Látogatóink!

Október 31-én a Göcseji Falumúzeumban is véget ér a nyári időszámítás. Házainkat ugyan bezárjuk, de látogatóinkat továbbra is szívesen fogadjuk! Az ősz gyönyörű színekbe öltözteti fáinkat, pihentető sétát kínálva az ódon falak mellett.

2017. október 20.

Kedves Szülők, Pedagógusok, Diákok!

Új lehetőséget ajánlunk figyelmükbe a Göcseji Skanzenben! Az autentikus göcseji környezet, a gyönyörű színekbe öltöző természet különleges lehetőséget kínál az ismeretszerzésre:

2017. október 17.

Szeptemberben rendezték meg Nyíregyházán A Régi Magyarország Ízei című gasztronómiai fesztivált, ahol a nagyközönség a folklór programok megtekintése mellett hazai és nemzetközi ételkülönlegességeket is megkóstolhatott.

2017. október 16.

Magyar, szlovén és kárpátaljai szakemberek részvételével kétnapos szakmai konferencia zajlott a Göcseji Falumúzeumban. A negyedik éve megrendezett találkozón idén a gyűjteményezés adta a téma gerincét.

2017. szeptember 19.

A minap rendezték meg a Göcseji Falumúzeumban a „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása – Adj egy ötöst” ötéves hálózatépítő konferenciasorozat harmadik találkozóját.

Messzire vittük a Göcseji ízek jó hírét!
2017. szeptember 12.

Első díjas lett a Göcseji kanászleves „A régi Magyarország Ízei” címet viselő, nagyszabású rendezvényen!

A csendé lett a kovácsműhely
2017. szeptember 07.

A Göcseji Skanzen fejlesztéséhez kapcsolódó gyűjtőutunk vitt el bennünket Nagy Istvánhoz. 94 megélt esztendő már önmagában is tiszteletet parancsol. Az ilyen hosszan megőrzött szellemi frissesség pedig mosolyt csalt mindannyiunk arcára.

2017. augusztus 25.

A Zalacsében egykor állt fatemplom az 1870-es években elpusztult. Rómer Flóris (1815-1889) Zala Megyét is érintő értékmentő munkásságának köszönhetően nem nyomtalanul. Felmérési rajzai alapján, 2002-ben épült fel az épület másolta, a Göcseji Skanzenben.

Kedves vendégek a Göcseji Skanzenben! A családok átmeneti otthonában lakó gyerekeket láttunk vendégül.
2017. augusztus 23.

A Göcseji Skanzen az egykor itt élt emberek felhalmozott tudásának tárháza. A lehető legszélesebb körben kell mindezt elérhetővé tenni. Akik úgy döntenek, hogy betérnek hozzánk, többnyire már tudják, hogy mire számíthatnak, milyen élményekkel gazdagodhatnak.

Oldalak